Σώμα και Φωνή | Νέος κύκλος από τις 04 Απριλίου 2024

Εργαστήρια

Νέος κύκλος του εργαστηρίου από 04 Απριλίου 2024 .

Εργαστήριο για την αναπνοή και τη φωνή
Με τον Δημήτρη Αγαρτζίδη.


Το μάθημα “Σώμα και Φωνή” επικεντρώνεται στην εύρεση του σωματικού ήχου, στην ανακάλυψη της αληθινής μας φωνής και στη συνειδητοποίηση του πόσο αλληλένδετη είναι η φωνή με το σώμα μας, μέσω σωματικών, φωνητικών και αναπνευστικών ασκήσεων.

Το μάθημα περιλαμβάνει τεχνικές χαλάρωσης, καθώς και δυναμικές σωματικές ασκήσεις, ενώ στοχεύει σε μια χαλαρή ενεργοποίηση του σώματος προκειμένου ο ήχος να είναι ανοιχτός και ελεύθερος, τόσο στην καθημερινή χρήση της φωνής, όσο και σε ειδική χρήση της από ηθοποιούς, τραγουδιστές, παιδαγωγούς κτλ. Με την τεχνική αυτή αποφεύγουμε κακώσεις των φωνητικών χορδών και καταπόνησή τους, ενώ ανακαλύπτουμε την πραγματικό μας ήχο, επαναπροσδιορίζουμε την φυσική μας αναπνοή και διευρύνουμε τις δυνατότητες της φωνής μας. Παράλληλα, χρησιμοποιούμε το τραγούδι ως μέσο για την εφαρμογή των φωνητικών ασκήσεων, προκειμένου να αφομοιωθεί η ελεύθερη φωνοπαραγωγή ως μια συνειδητή καθημερινή λειτουργία.
Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις, ενώ απευθύνεται τόσο σε ερασιτέχνες όσο και σε επαγγελματίες φωνοπαραγωγούς.
Στα μαθήματα φοράμε άνετα ρούχα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Από 04 Απριλίου έως 20 Ιουνίου 2024
Πέμπτη 19:30 – 21:30
Τα μαθήματα γίνονται στο botanique/studio69 | Σπύρου Πάτση 69, Μετρό Κεραμεικός

Δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα μέσα στις διακοπές του Πάσχα, δηλαδή τις Πέμπτες 02 & 09 Μαίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Έως τις 02 Απριλίου 2024

IMG_0414