Σώμα και Φωνή | Νέος κύκλος από τις 12 Ιανουαρίου 2023

Εργαστήρια

Νέος κύκλος του εργαστηρίου από 06 Οκτωβρίου 2022 .

Εργαστήριο για την αναπνοή και τη φωνή
Με τον Δημήτρη Αγαρτζίδη.

Το μάθημα “Σώμα και Φωνή” επικεντρώνεται στην εύρεση του σωματικού ήχου, στην ανακάλυψη της αληθινής μας φωνής και στη συνειδητοποίηση του πόσο αλληλένδετη είναι η φωνή με το σώμα μας, μέσω σωματικών, φωνητικών και αναπνευστικών ασκήσεων.

Το μάθημα περιλαμβάνει τεχνικές χαλάρωσης, καθώς και δυναμικές σωματικές ασκήσεις, ενώ στοχεύει σε μια χαλαρή ενεργοποίηση του σώματος προκειμένου ο ήχος να είναι ανοιχτός και ελεύθερος, τόσο στην καθημερινή χρήση της φωνής, όσο και σε ειδική χρήση της από ηθοποιούς, τραγουδιστές, παιδαγωγούς κτλ. Με την τεχνική αυτη αποφεύγουμε κακώσεις των φωνητικών χορδών και καταπόνησή τους, ενώ ανακαλύπτουμε την πραγματικό μας ήχο, επαναπροσδιορίζουμε την φυσική μας αναπνοή και διευρύνουμε τις δυνατότητές της φωνής μας.
Τη φετινή χρονιά θα συνεχίσουμε τη δουλειά πάνω στο τραγούδι ως όχημα για την εφαρμογή των φωνητικών ασκήσεων στην καθημερινή λειτουργία. Κάθε βδομάδα ένα καινούριο τραγούδι διαφορετικού ρεπερτορίου και δυσκολίας γίνεται το εβδομαδιαίο πεδίο της έρευνας του σώματος και της φωνής.
Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις, ενώ απευθύνεται τόσο σε ερασιτέχνες όσο και σε επαγγελματίες φωνοπαραγωγούς. Στα μαθήματα φοράμε άνετα ρούχα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Από 12 Ιανουαρίου έως 16 Μαρτίου 2023
Πέμπτη 19:30 – 21:30
Τα μαθήματα γίνονται στο Loop Dance Lab – Μετρό: Συγγρού-Φιξ, Ηλεκτρικός:Πετράλωνα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Έως τις 08 Ιανουαρίου 2023

Λόγω των μέτρων προστασίας ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, προκειμένου να είμαστε όλοι ασφαλείς. Η αίθουσα του Loop Dance Lab είναι ευρύχωρη, αερίζεται φυσικά και απολυμαίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες.
Σε περίπτωση που, λόγω συνθηκών, δεν επιτρέπονται για κάποιο διάστημα διά ζώσης μαθήματα, κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης τα μαθήματα πραγματοποιούνται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom.