“Φωνή και Τραγούδι για παιδαγωγούς” | Νέος κύκλος από 11 Μαίου 2019

Εργαστήρια

Εργαστήριο για την αναπνοή, τη φωνή και το τραγούδι που απευθύνεται σε παιδαγωγούς προσχολικής και σχολικής ηλικίας.
Με τον Δημήτρη Αγαρτζίδη.

Το μάθημα “Φωνή και Τραγούδι για παιδαγωγούς” επικεντρώνεται σε βασικές αρχές αναπνευστικής και φωνητικής αγωγής για τους ίδιους τους παιδαγωγούς, ενώ ταυτόχρονα περιλαμβάνει τεχνικές για να μπορέσουν οι παιδαγωγοί να φέρουν τα παιδιά σε επαφή με τη φωνή και την αναπνοή τους μέσω απλών ασκήσεων και παιχνιδιών.

Το πρώτο σκέλος των μαθημάτων περιλαμβάνει τεχνικές χαλάρωσης, καθώς και δυναμικές σωματικές ασκήσεις, ενώ στοχεύει σε μια χαλαρή ενεργοποίηση του σώματος προκειμένου ο ήχος να είναι ανοιχτός και ελεύθερος, στην καθημερινή χρήση της φωνής μέσα στην τάξη, χωρίς να καταπονούμε το σώμα μας. Με την τεχνική αυτη αποφεύγουμε κακώσεις των φωνητικών χορδών και καταπόνησή τους, ενώ ανακαλύπτουμε την πραγματικό μας ήχο, επαναπροσδιορίζουμε τη φυσική μας αναπνοή και διευρύνουμε τις δυνατότητες της φωνής μας.
Στο δεύτερο σκέλος των μαθημάτων μαθαίνουμε απλές ασκήσεις, παιχνίδια και τραγούδια που βοηθούν τα παιδιά να εκφραστούν, ενισχύοντας την ομαδικότητα και τη συνεργασία, να γνωρίσουν το σώμα τους και τη φωνή τους, να δομήσουν την προσωπικότητά τους μέσω της ελευθερίας και της χαράς που προσφέρει η ελεύθερη φωνή και το τραγούδι. Μαθαίνουμε τραγούδια από όλο τον κόσμο και τα μεταφέρουμε με τον πιο ευχάριστο τρόπο στα παιδιά.

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις.
Στα μαθήματα φοράμε άνετα ρούχα.

Δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

11 Μαίου 2018 – 29 Ιουνίου 2019
Σάββατο 14:30 – 16:30
Τα μαθήματα γίνονται στην οδό Μιλτιάδου – Μετρό Μοναστηράκι

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Έως τις 08 Μαίου 2019IMG_9076