Το Θέατρο της γειτονιάς | Για παιδιά 7 έως 12 ετών | Elephas tiliensis

Εργαστήρια

Το Θέατρο της γειτονιάς | Εργαστήριο θεάτρου για παιδιά 7 έως 12 ετών
Με τη Δέσποινα Αναστάσογλου

62B75997-2CF9-436D-9062-DBE38DDD4EA8

Η ομάδα Elephas tiliensis δημιουργεί το Θέατρο της γειτονιάς.
Ακολουθώντας τις αρχές του εφαρμοσμένου θεάτρου και του θεάτρου της κοινότητας η Δέσποινα Αναστάσογλου συντονίζει παιδιά ηλικίας 7- 12 ετών με στόχο τη δημιουργία μιας ομάδας, η οποία θα παρουσιάζει το υλικό της στους δημόσιους χώρους της γειτονιάς μας.
Κρατώντας ως σταθερή βάση τον χώρο του Loop, το εργαστήριο αξιοποιεί τον δημόσιο χώρο, τον λόφο του Φιλοπάππου, την πόλη και την ίδια τη γειτονιά. Εξερευνά τρόπους, με τους οποίους τα παιδιά μπορούν να αντιληφθούν τη θεατρική διαδικασία ως ένα ταξίδι γνωριμίας με τους εαυτούς τους και με τους άλλους.
Το εργαστήριο εναρμονίζει το θεατροπαιδαγωγικό υλικό με τις ανάγκες της ελληνικής πραγματικότητας, το έλλειμα θεατρικής αγωγής στην παιδεία και προωθεί την καλλιέργεια της κουλτούρας του θεάτρου της κοινότητας. Η κοινότητα μπορεί να θεωρηθεί κάτι παραπάνω από μια ομάδα ανθρώπων που τυχαίνει να ζουν σε μια συγκεκριμένη περιοχή αντί για μια άλλη. Πρόκειται μάλλον για έναν πυκνά δομημένο πυρήνα, που μπορεί να καθορίζεται όχι σύμφωνα με ζητήματα όπως το φύλο, η καταγωγή, αλλά η διαφορετικότητα και η συμπερίληψη. Σύμφωνα με τις αρχές του θεάτρου της κοινότητας, στόχος των παραστάσεων είναι η παρουσίαση μπροστά στην κοινότητα μιας αφήγησης της ζωής ή της ιστορίας της μέσα από το βλέμμα των παιδιών. Η κοινότητα και μόνο με την παρουσία της στην παράσταση τίθεται αντιμέτωπη με τον εαυτό της.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Οκτώβριος 2022 -Ιούνιος 2023

Κάθε Σάββατο: 10.30 – 12.30

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

08 Οκτωβρίου 2022

Τα μαθήματα γίνονται στο Loop Dance Lab | Μετρό Συγγρού-Φιξ, Ηλεκτρικός-Πετράλωνα

Λόγω των μέτρων προστασίας ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, προκειμένου να είμαστε όλοι ασφαλείς. Η αίθουσα του Loop Dance Lab είναι ευρύχωρη, αερίζεται φυσικά και απολυμαίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες.


2650109A-C99F-41E9-A05B-C82C83DADF5F