Τρίμηνο εργαστήριο τεχνικής Alexander

Alexander Technique, Εργαστήρια

Ομαδικά μαθήματα
Στα τμήματα η τεχνική εφαρμόζεται με τις λεκτικές κυρίως κατευθύνσεις του/της δασκάλου/ας. Η ωφέλεια για τους συμμετέχοντες είναι μεγάλη καθώς μπορούν να παρατηρήσουν τι συμβαίνει στους/ στις άλλους/ ες, να ασκηθούν στην επικοινωνία, στην έκθεση και στις δυναμικές που κάθε ομάδα δημιουργεί. Προσφέρει εξαιρετικό έδαφος για την εφαρμογή της βιωματικής ανατομίας και την έρευνα πάνω στην ανθρώπινη κίνηση. Mέσα στην ομάδα μπορεί ο μαθητής/τρια παρατηρήσει τις αλλαγές που συμβαίνουν τόσο στον ίδιο/α όσο και στα υπόλοιπα μέλη καθώς και τον τρόπο που λειτουργούν οι αρχές της τεχνικής στους άλλους/ες. Το ομαδικό μάθημα ευνοεί τη διαχείριση του κοινωνικού άγχους και της έκθεσης καθώς μέσα στην ομάδα καλλιεργείται η επικοδομητική επικοινωνία, ο σεβασμός και η αποδοχή. Μαθητές/τριες που ασχολούνται με τη μουσική και τις παραστατικές τέχνες μπορούν να φέρουν στο μάθημα το όργανό τους, ένα μουσικό κομμάτι, ένα κείμενο ή μια χορογραφία, για να τα επεξεργαστούν μέσα από τις αρχές της τεχνικής. Τα ομαδικά μαθήματα είναι δίωρα.

Alexander technique – τι είναι
Η Τεχνική Αλεξάντερ επανεκπαιδεύει νευρομυϊκά τον οργανισμό, ώστε να αποφορτίζεται απο τις συρρικνώσεις που δημιουργεί η συνήθης χρήση του. Η τεχνική εμπνεύστηκε και αναπτύχθηκε από τον Frederick Mathias Alexander και διαδόθηκε τον τελευταίο αιώνα σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάθε άνθρωπος με τη βοήθεια ειδικευμένου/ης δασκάλου/ας της τεχνικής μπορεί να επανεκπαιδεύσει το σώμα του, προκειμένου να απαλλαγεί απο τις συνέπειες της κακής χρήσης (πόνοι, περιορισμοί στην κίνηση, μη ωφέλιμα ψυχονοητικά μοτίβα) και να αναπτύξει μία νέα σχέση με την κίνηση, το σώμα και τη σκέψη του.

Η τεχνική Αlexander:
·      Ανακουφίζει από τον μακροχρόνιο πόνο της μέσης, την ισχιαλγία, το αυχενικό, τους πονοκεφάλους.
·      Βοηθά στη διαχείριση του άγχους.
·      Βελτιώνει την αναπνευστική λειτουργία και την ηχοπαραγωγή.
·      Βελτιώνει τις επιδόσεις σε αθλητικές δραστηριότητες.
·      Βοηθά στην καλύτερη και ελεύθερη αφομοίωση των χορευτικών και θεατρικών τεχνικών.
·      Βοηθά στην πρόληψη για τη γενικότερη υγεία.
Εμβαθύνει την παρουσία μας στην καθημερινή ζωή και προσφέρει εργαλεία για να την βιώνουμε συνειδητά.
Η τεχνική Alexander είναι για όλους και όλες.

354139182_654464719503977_4499982888762820086_n
 
1.     Οι ομαδικές συναντήσεις στοχεύουν στη βελτίωση της ιδιοδεκτικότητας, του συντονισμού και στην  καλύτερη σχέση με τη βαρύτητα. Με την εξερεύνηση αυτή  μπορείτε να βρείτε καλύτερη συνολική ισορροπία που σας επιτρέπει να διαπραγματεύεστε τις καθημερινές σας δραστηριότητες με περισσότερη ευκολία και λιγότερο πόνο.
 
Το μάθημα περιλαμβάνει:
·    Καθοδηγούμενες ασκήσεις ευαισθητοποίησης.
·     Δραστηριότητες για να βοηθήσετε τον συντονισμό σας και να χτίσετε την ιδιοδεκτικότητα.⁠
·     Ασφαλείς, απλές κινήσεις που αντιμετωπίζουν το αίσθημα της ανησυχίας.
·     Έμφαση στη μάθηση και την ενσωμάτωση προσαρμοσμένων αρχών της Τεχνικής Alexander.⁠
·     Υλικό για την κατανόηση της ανατομίας, απαραίτητο για να γίνει κατανοητό το μήκος, η περιφέρεια, το βάθος του σώματος, καθώς συχνά υπάρχει χάσμα ανάμεσα σε αυτό που πιστεύουμε και την πραγματικότητα -εσφαλμένη αισθητηριακή αντίληψη-.
 
2.     Πρωταρχικός έλεγχος
Θα κατανοήσουμε τη βασική δομή της κίνησης, που προέρχεται από τη σχέση κεφαλιού και σπονδυλικής στήλης. Καθώς οι κοινωνικές κατασκευές , οι σωματικοί, πνευματικοί και ψυχικοί περιορισμοί μπορούν να επηρεάσουν ακόμα και αυτό το θεμελιώδες πρότυπο, θα ασκηθείτε ώστε να διευρύνετε το εύρος των επιλογών σας για να μπορείτε να κινείστε διαφορετικά
 
3.     Στα ομαδικά τμήματα η τεχνική εφαρμόζεται με τις λεκτικές κατευθύνσεις και απαλό άγγιγμα. Η ωφέλεια για τους συμμετέχοντες είναι μεγάλη καθώς μπορούν να παρατηρήσουν τι συμβαίνει στους/ στις άλλους/ες, να ασκηθούν στην επικοινωνία, στην έκθεση και στις δυναμικές που κάθε ομάδα δημιουργεί. Προσφέρει εξαιρετικό έδαφος για την εφαρμογή της βιωματικής ανατομίας και την έρευνα πάνω στην ανθρώπινη κίνηση. Μέσα στην ομάδα μπορεί ο μαθητής/τρια παρατηρήσει τις αλλαγές που συμβαίνουν τόσο στον ίδιο/α όσο και στα υπόλοιπα μέλη καθώς και τον τρόπο που λειτουργούν οι αρχές της τεχνικής στους άλλους/ες. Το ομαδικό μάθημα ευνοεί τη διαχείριση του κοινωνικού άγχους και της έκθεσης καθώς μέσα στην ομάδα καλλιεργείται η επικοδομητική επικοινωνία, ο σεβασμός και η αποδοχή. Μαθητές/τριες που ασχολούνται με τη μουσική και τις παραστατικές τέχνες μπορούν να φέρουν στο μάθημα το όργανό τους, ένα μουσικό κομμάτι, ένα κείμενο ή μια χορογραφία, για να τα επεξεργαστούν μέσα από τις αρχές της τεχνικής. Τα ομαδικά μαθήματα είναι δίωρα.

354163388_819729039524072_5510470205849647211_n

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Από 13 Ιανουαρίου έως 23 Μαρτίου 2024
Κάθε Σάββατο 12.30-14.30

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

+030 6987232574

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Έως τις 11 Ιανουαρίου 2024

Κόστος: Προπληρωμή 120 ευρώ, μήνας 50 ευρώ.

Τα μαθήματα γίνονται στο botanique/studio69 | Σπύρου Πάτση 69, Μετρό Κεραμεικός

IMG_8653