Εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού για εφήβους στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Workshops

Η ομάδα Elephas tiliensis σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων πραγματοποιεί εργαστήρια εκπαιδευτικού δράματος για εφήβους.
Συντονίστρια των εργαστηρίων είναι η Δέσποινα Αναστάσογλου.
Συνεργάτης, η Ειρήνη Γκαρανέ.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι έφηβοι να γνωρίσουν και να καταλάβουν τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους. Με ποικίλα δημιουργικά εργαλεία όπως το θέατρο, το παιχνίδι, ο αυτοσχεδιασμός, η σωματική άσκηση και μέσα από μια συλλογική διαδικασία, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τη σχέση τους με τη ευρύτερη ομάδα και να ορίσουν τη θέση τους σε σχέση με το κοινωνικό τους περιβάλλον.

Λίγα λόγια για το εκπαιδευτικό δράμα.
Με εργαλεία από το θέατρο και το παιχνίδι, σκοπός είναι οι έφηβοι γνωρίσουν και να καταλάβουν τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους, ώστε να αντιληφθούν καλύτερα τη θέση τους μέσα στο σύνολο και στο κοινωνικό περιβάλλον. Είναι μια διαδικασία συλλογική, συνεργατική και δημιουργική, πυρήνας της οποίας είναι η σχέση μεταξύ του ατόμου και της ομάδας. Δε μας ενδιαφέρει εδώ το αποτέλεσμα μιας θεατρική παράστασης, αλλά η ίδια η διαδικασία, σα μια πορεία προς την ανακάλυψη του εαυτού. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος, αλλά μόνο η γνωριμία με έννοιες και συνθήκες, τις οποίες επανακαλύπτουμε σαν από την αρχή, ορίζοντας ξανά τον εαυτό μας και τη θέση του σε σχέση τους άλλους.
Αυτοσχεδιασμός, παιχνίδια ρόλων, σωματική άσκηση, ασκήσεις φαντασίας, γραπτά κείμενα των ίδιων των παιδιών είναι, μεταξύ άλλων, τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε. Η αφορμή μπορεί να είναι οποιαδήποτε, ένα τραγούδι, μια ιστορία, ένα βιβλίο, ένα παραμύθι, μια εικαστική εγκατάσταση, ένα ιστορικό γεγονός, μια είδηση, μια φωτογραφία.
Στην περιοχή της Κυψέλης, στο ΚΕΤ ξεκινούν τα εργαστήρια για εφήβους.

Για εφήβους : κάθε Σάββατο, ώρες: 13.00 → 14.30.

 

261928_353598061398070_975150886_n

ΈΝΑΡΞΗ

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2015

ΛΗΞΗ

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

120 ευρώ.
(12 μαθήματα)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

και στο τηλέφωνο: 213.00.40.496
(περιορισμένος αριθμός συμμετοχών)

Η Δέσποινα Αναστάσογλου είναι φιλόλογος και σκηνοθέτης θεάτρου. Έχει σπουδάσει ​Ελληνική ​Φ​ιλολογία​ -​ κατεύθυνση Γλωσσολογία​ς​ στο ​Εθνικό ​Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και υποκριτική στο Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας.
Ε​ί​ναι σκηνοθέτης της ομάδας θεάτρου Elephas tiliensis.
Έχει εκπαιδευτεί στο εργαστήρι του ​Θ​εάτρου Πόρτα πάνω στο Δράμα στην ​Εκπαίδευση -​ ​drama in education. Εργάζεται με ομάδες ενηλίκων στο πλαίσιο εργαστηρίων υποκριτικής και με ομάδες παιδιών και εφήβων. Κέντρο της εργασίας είναι το κείμενο και η γλώσσα. Ως σκηνοθέτης και ηθοποιός έχει συνεργαστεί με το ​Εθνικό θέατρο, το ​Θ​έατρο ​Τ​έχνης, ​το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, ​το ​Θ​έατρο του ​Νέου ​Κ​όσμου​ και​ το ​Θ​έατρο ​Π​ορεία. Σχεδιάζει παραστάσεις και εργαστήρια για εφήβους που εντάσσονται και λειτουργούν συμπληρωματικά με το αναλυτικό πρόγραμμα της ​Β​’βάθμιας εκπαίδευσης.
Είναι καθηγήτρια ελληνικής φιλολογίας.

Η Ειρήνη Γκαρανέ είναι νηπιαγωγός, ειδικευμένη στην θεατρική αγωγή μετά από διετή φοίτηση στα σεμινάρια θεατρικής αγωγής του εργαστηρίου του θεάτρου Πόρτα.