Ανοιχτό μάθημα του εργαστηρίου υποκριτικής πάνω στην Αντιγόνη του Σοφοκλή την Δευτέρα 23 Ιουνίου στις 20.00. Ιππονίκου 12/Νέος Κόσμος

ΑΝΤ

Τί μας συνδέει με ένα κείμενο της αρχαιότητας; Το εργαστήριο ξεκινά για πέμπτη χρονιά τη λειτουργία του με άξονα την “Αντιγόνη” του Σοφοκλή. Η άσκηση πάνω στο κείμενο αυτό συνεχίζει την έρευνα για τον τρόπο που μπορούμε να αναστοχαστούμε πάνω στο θέατρο λόγου.

Τίποτα τόσο τρομερό πιά δε θα πάθω
που να μην είναι ωραίος ο θάνατός μου.

Tο τραγικό πρόσωπο ως εν δυνάμει υπερβατικό και άρα επαναστατικό ον. Ερευνούμε τον τρόπο με τον οποίο ο ερμηνευτής συστηματοποιεί τα μέσα του και διευρύνει τα όριά του προκειμένου να συνδεθεί με τους όρους και τις έννοιες του κειμένου. Η λέξη και το κείμενο -ως σύνολο λέξεων- εμπεριέχει τον χώρο της ερμηνείας, της προσωπικής εμπλοκής και της ελευθερίας του ερμηνευτή. Η άσκηση πάνω στο κείμενο, η σωματοποίηση των εννοιών του και η αναζήτηση της συγκινησιακής του ταυτότητας αποτελούν τα ζητούμενα του εργαστηρίου. Ο λόγος γίνεται το όχημα για να βρεθεί το σώμα και η δράση, ενώ ανοίγει την επικοινωνία με τον φαντασιακό ήρωα που ενυπάρχει στον καθένα μας.